Werkwijze

Controle
Het paard wordt uitwendig aan het hoofd gecontroleerd en ondertussen vraag ik de eigenaar naar de voorgeschiedenis van het paard en de eventuele problemen. De mond wordt overvloedig gespoeld waarna ook inwendig de mond wordt beoordeeld. Een speciaal hoofdlamp zorgt voor overvloedig licht, zodat het mogelijk wordt om een juiste diagnose te stellen. Vervolgens worden alle gebitselementen nog met de hand gepalpeerd (gevoeld) om na te gaan of er geen losse elementen voorkomen.

Gegevens vastleggen
Na controle volgt altijd een uitgeschreven gebitskaart voor een duidelijke administratie en eenvoudige toekomstige opvolging.

De behandeling
Behandeling gebeurt met elektrisch gereedschap omdat dit het beste resultaat geeft. Om een efficiënte behandeling te kunnen geven is het mogelijk dat we uw paard moeten sederen (verdoven), dit doen we met sedatiepasta en vraagt dus wat extra inwerktijd. Intraveneus verdoven, (verdovingspuitje) werkt sneller maar is alleen toevertrouwd aan een dierenarts, geen enkel anders opgeleid persoon mag dit.

Zodra we klaar zijn met de behandeling geven we nog een vervolgadvies en kan uw trouwe viervoeter weer verder met zijn grootste hobby; Eten!