Goede gebitsverzorging:
voor het welzijn van uw paard

Gebitsverzorging bij paarden is essentieel voor het welzijn van uw paard. Door gebitsproblemen ontstaat er pijn en ongemak en daardoor kunnen er eetproblemen ontstaan. Goede gebitsverzorging kan deze problemen voorkomen en/of oplossen.

Een optimaal comfort in de paardenmond is ook rijtechnisch van groot belang. Afleiding door irritatie of onbehagen in de mond is niet het beste uitgangspunt om een kampioen van uw paard te maken.

gebitsbehandeling-430x155

Gebitsverzorging bij paarden

Gebitsverzorging bij een groot dier zoals een paard is best wel een operatie. Bekijk hier wat er tijdens een behandeling gebeurt. Naar gebitsverzorging >

Video en film

Meer leren over het paardengebit?

Op de anatomie pagina kunt u zien wat er zich allemaal in het paardenhoofd afspeelt. Een samenspel van spieren, zenuwen, speekselklieren en tanden maakt het kauwen mogelijk. In het hoofdstuk tandproblemen gaan we in op de tanden en de meest voorkomende gebitsproblemen.

Meer over Marcel

Hoe komt iemand verzeild in de gebitsverzorging bij paarden? Met een omweg komt Marcel weer uit bij een oude liefde: paarden en pony's. Lees verder >