This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

10 months ago

Gebitsverzorging bij paarden - Marcel Jacobs

Deze mag met recht de 'pechvogel van de week' worden genoemd.

Als moedernatuur 4 elementen op de onderkaak (Mandibula) vergeet aan te leggen gaat het zonder behandeling niet lang goed. Deze shetlander had de maaltanden P308, M311, P408 en M411 nooit aangelegd. De elementen zijn op de bovenkaak wel allemaal aangelegd dus gaan deze elementen doorgroeien. De vorige behandeling vond 2 jaar geleden plaats zonder nadrukkelijke instructie om de patiënt binnen het jaar weer aan te bieden.

Wij hebben gekozen voor de Pimbury Dental App. Een duidelijke patiëntenkaart met automatische herinnering en een optie om bij elke kaart enige foto's van het gebit als bijlage toe te voegen.

Uiteindelijk is voorkomen beter dan genezen!

Laat uw paard of pony regelmatig zijn gebit controleren door een gecertificeerde gebitsverzorger of paardentandarts.
De site van de NVVGP Vereniging van Gebitsverzorgers kan u daarbij van dienst zijn.

Gebitsverzorging bij paarden - Marcel Jacobs
...

View on Facebook

10 months ago

Gebitsverzorging bij paarden - Marcel Jacobs

Deze 2 plaatjes wil ik u niet onthouden; Bovenste beeld een gebit dat 1 week voor mijn bezoek werd behandeld en ter controle werd aangeboden. Tranen springen in mijn ogen als ik zie dat de laatste 3 elementen bijna de helft, let op: 50%, van hun kauwvermogen hebben verloren door een behandelaar. Foei, daarvoor komen we niet naar onze klanten!
Het onderste beeld een willekeurige patiënten uit mijn eigen klantenbestand na behandeling om het verschil te duiden.

Nog enkele nuttige tips om te beoordelen of je een geschikte gebitsbehandelaar in huis hebt gehaald.

Tip 1. Rust bij de behandeling, om die reden raden wij altijd aan om uw paard/pony te sederen (licht roesje, verdoven). Al enige jaren kom ik standaard met mijn collega dierenarts om dit zo effectief mogelijk te organiseren.

Tip 2. Zorg dat uw behandelaar een mondsperder (Speculum, mondklem) gebruikt, zonder mondklem kunnen we nooit een gebit controleren/beoordelen.

Tip 3. Zorg dat er op effectieve wijze wordt schoon gespoeld. Voedselresten zorgen niet voor de beste beoordeling van het gebit.

Tip 4. Voldoende licht in de mond, dit is een erg belangrijk thema. Er zijn nog steeds patiënten die 'op gevoel' worden behandeld, daar wordt helaas geen gebit beter van.

Tip 5. Hulpmiddelen voor een betere controle, zoals een mondspiegel en in een aantal gevallen een endoscoop (mond camera) zijn eigenlijk essentieel.

Tip 6. Pas als we uiteindelijk weten waar de aandachtspunten zitten en dit met de klant hebben besproken kunnen we behandelen, dit behandelen is echter het laatste deel van ons stappenplan.

Tip 7. Zoekt u nog een behandelaar bij u in de omgeving; raadpleeg de site van de www.NVVGP.nl zij hebben een ledenlijst waarbij ze kenbaar maken wie er van deze vereniging gecertificeerd zijn, mogelijk is dat al een eerste keuze naar een geschikte behandelaar.

Succes, veel gezonde jaren voor u en uw paard gewenst!

Gebitsverzorging bij paarden - Marcel Jacobs
...

View on Facebook

1 years ago

Gebitsverzorging bij paarden - Marcel Jacobs

Nola, één van de enthousiaste toeschouwers van vandaag. Bleef keurig bij al haar collega's meekijken; duidelijk geïnteresseerd in mijn mooie vak 😍🧐 ...

View on Facebook

1 years ago

Gebitsverzorging bij paarden - Marcel Jacobs

Endodontie bij paarden;

Ook paarden kunnen wortelkanaalproblemen hebben en/of krijgen.

Wekelijks komen we in onze praktijk een aantal patiënten tegen met zulke defecten. We adviseren de eigenaar daarbij zo goed mogelijk om de juiste beslissing voor het paard te kunnen nemen en verwijzen daarbij naar een aantal klinieken door.

Laat bij uw paard of pony regelmatig een gebitscontrole uitvoeren;
U vindt een gecertificeerde gebitsverzorger of paardentandarts op de site van de www.nvvgp.nl.

Gebitsverzorging bij paarden - Marcel Jacobs
Peelviervoeters
...

View on Facebook

1 years ago

Gebitsverzorging bij paarden - Marcel Jacobs

De foto's van deze patiënt wil ik graag met jullie delen; Niet direct tandgerelateerd het gebit zag er prachtig uit, dat geef ik toe. Maar niet minder uitzonderlijk en wel aangetroffen achter in de paardenmond.

Wormen: Een niet graag geziene gastheer van onze trouwe viervoeters.

Voor een gedegen advies en goed wormonderzoek verwijzen wij naar:
Worm&Co we zijn verdeler en hebben altijd mestonderzoekkits bij ons.

Gebitsverzorging bij paarden - Marcel Jacobs
...

View on Facebook