Gebitsverzorging bij paarden

Marcel Jacobs over gebitsverzorging en wat u kunt verwachten van een behandeling.

Het doel

Werkwijze

Foto’s behandeling

Video gebitsbehandeling

Infographic – Leeftijdsschatting van paarden

Het doel

Zowel eet- als rij technisch willen we een optimaal comfort in de paardenmond. Dit geldt voor elk paard, kampioen of eenvoudig gezelschapspaard. Voor mezelf en mijn cliënten wil ik de hoogst mogelijke kwaliteit nastreven. Omwille van die kwaliteit bewerk ik alle paardengebitten elektrisch. Een behandeling met elektrisch gereedschap is preciezer, gaat efficiënter en zorgt voor minder risico’s op beschadiging van weke delen.
Ik wil u graag in de praktijk overtuigen van het nut voor de gekozen werkwijze. Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact op per telefoon of email.

naar boven

Werkwijze

Controle
Het paard wordt uitwendig aan het hoofd gecontroleerd en ondertussen vraag ik de eigenaar naar de voorgeschiedenis van het paard en de eventuele problemen. De mond wordt overvloedig gespoeld waarna ook inwendig de mond wordt beoordeeld. Een speciaal hoofdlamp zorgt voor overvloedig licht, zodat het mogelijk wordt om een juiste diagnose te stellen. Vervolgens worden alle gebitselementen nog met de hand gepalpeerd (gevoeld) om na te gaan of er geen losse elementen voorkomen.

Gegevens vastleggen
Na controle volgt altijd een uitgeschreven gebitskaart voor een duidelijke administratie en eenvoudige toekomstige opvolging.

De behandeling
Behandeling gebeurt met elektrisch gereedschap omdat dit het beste resultaat geeft. Om een efficiënte behandeling te kunnen geven is het mogelijk dat we uw paard moeten sederen (verdoven), dit doen we met sedatiepasta en vraagt dus wat extra inwerktijd. Intraveneus verdoven, (verdovingspuitje) werkt sneller maar is alleen toevertrouwd aan een dierenarts, geen enkel anders opgeleid persoon mag dit.

Zodra we klaar zijn met de behandeling geven we nog een vervolgadvies en kan uw trouwe viervoeter weer verder met zijn grootste hobby; Eten!

naar boven

Foto’s behandeling

Een schone mond door royaal spoelen met water. Overvloedig licht voor voldoende zicht in de mond. Uiteindelijke behandeling met voornamelijk elektrisch gereedschap en een dosis rust en kalmte zijn de hoofdingrediënten voor een adequate gebitsbehandeling.
naar boven

Video gebitsbehandeling

naar boven

Infographic – Leeftijdsschatting van paarden

Leeftijdsschatting Gebitsverzorging Bij Paarden

Infographic - Leeftijdsschatting bij Paarden

U wilt deze Infographic graag als A4, 3 luik ontvangen?  Ga dan naar het contactformulier, vul uw volledige NAW gegevens in en vermeld "Infographic".  U ontvangt hem dan spoedig, kosteloos bij u in de brievenbus.

naar boven
2015 © Webwitches: design en visualisatie Maria Driessen realisatie Netty Driessen fotografie Cath Driessen